Natuurlijk ontwikkelen: een duurzaam scholenproject van Tuingoedkoop

Wauw, wij zijn zo enthousiast over ons ondernemersavontuur en onze missie om mens, dier en planeet te ondersteunen! Toen we TuinGoedkoop.nl overnamen, ontdekten we het fantastische proces van het zaaien en kweken van je eigen groenten en fruit. We keken elkaar aan en besloten dat we hier echt meer over wilden leren. Het was toch gek dat we hier zo weinig van wisten? Dus begonnen we aan een zoektocht naar kennis en ervaring bij oudere generaties om deze vervolgens in een fris en nieuw jasje te steken voor de nieuwe generatie. En zo ontstond ons geweldige lesprogramma: Natuurlijk Ontwikkelen! We kunnen niet wachten om deze kennis te delen en samen te bouwen aan een betere toekomst voor ons allemaal!

Dus als je geïnteresseerd bent in het leren over het zaaien en kweken van je eigen groenten en fruit op een duurzame en verantwoorde manier, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen niet wachten om je te verwelkomen in ons Natuurlijk Ontwikkelen programma en je te helpen bij het ontwikkelen van je groene vingers!

Het doel van Natuurlijk Ontwikkelen

Yes, hier krijgen we energie van! Met ons project Natuurlijk Ontwikkelen willen we jongeren op een geweldige manier in contact brengen met de natuur, elkaar én met zichzelf. Hoe we dit doen? Door middel van gastlessen en het kweken van hun eigen groenten en fruit. En dat is niet alleen superleuk, maar ook enorm leerzaam! Onze passie ligt binnen voeding, leefstijl, coaching, en ontwikkeling. Wij delen graag onze kennis met de jongere generatie, op een speelse wijze om het belang van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd al mee te kunnen geven.

We leren de jongeren op een creatieve en speelse manier:

  • Hoe de natuur ons eten laat groeien
  • Hoe we samen met de natuur en elkaar kunnen werken om een prachtige oogst te krijgen
  • Wat biodiversiteit is en wat je hier zelf aan kunt bijdragen
  • Waarom groenten en fruit zo gezond zijn

Door kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met natuur, gezondheid en creativiteit, geloven we dat we bijdragen aan een gezonde toekomst. Er is immers nog zoveel te doen in de wereld om de balans met de natuur te herstellen. Maar we hebben hoop: met onze nieuwe generaties kunnen we een stap in de goede richting zetten!

En wat we na een jaar Natuurlijk Ontwikkelen hebben geleerd, is dat kinderen razend enthousiast worden van dit onderwerp en er graag over leren. Een project waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben. 

Waar kun je Natuurlijk Ontwikkelen van kennen?

We hebben een geweldige ervaring gehad in het schooljaar 2021-2022 op Bassischool De Erasmus in Alkmaar! We zijn enorm dankbaar voor de kans die we hebben gekregen om ons project, De Erasmoestuin, te ontwikkelen en uit te voeren. En wat zijn we blij verrast door het enthousiasme van de kinderen!

Ondanks de uitdagingen die de natuur soms met zich meebracht, was het project een groot succes. We hebben gemerkt dat kinderen dolgraag willen leren over de onderwerpen die we behandelen in ons lesprogramma Natuurlijk Ontwikkelen. En dat smaakt naar meer!

In ons educatietraject hanteren we verschillende pijlers die we uitgebreid behandelen in ons lesprogramma. Zo gaan we aan de slag met het verbinden en samenwerken, ondernemen, kunst en creativiteit, gezondheid, duurzaamheid én samenwerken met de natuur.

Benieuwd hoe we deze pijlers in ons lesprogramma hebben verwerkt? Neem gerust contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over. Laten we samen zoveel mogelijk kinderen bereiken met ons fantastische Natuurlijk Ontwikkelen project!

De toekomst van Natuurlijk Ontwikkelen

De toekomst van ons scholenproject Natuurlijk Ontwikkelen ziet er bijzonder rooskleurig uit! Ons doel is om steeds meer kinderen te bereiken en hen te laten ervaren hoe geweldig het is om te werken met de natuur, samen te werken en te leren over gezondheid en duurzaamheid.

We willen het project uitbreiden naar meer scholen en nog meer kinderen bereiken. We zijn ervan overtuigd dat we door middel van ons lesprogramma kinderen kunnen inspireren en informeren over hoe zij op een positieve manier kunnen bijdragen aan de wereld om hen heen. We willen hen laten zien dat duurzaam leven en werken met de natuur niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor henzelf en de gemeenschap waarin zij leven.

Blijven vernieuwen voor een bredere impact

Om ons doel te bereiken willen we ons lesprogramma blijven vernieuwen en verbeteren. We willen nog meer nadruk leggen op de praktische toepassing van de opgedane kennis en vaardigheden, zodat kinderen echt ervaren wat het betekent om duurzaam te leven. We willen kinderen leren hoe ze hun eigen groenten en fruit kunnen verbouwen, hoe ze kunnen bijdragen aan een gezonde leefomgeving en hoe ze verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de wereld waarin zij leven.

Maar we willen ook een bredere impact maken. We willen niet alleen kinderen bereiken, maar ook ouders, verzorgers en leerkrachten inspireren en informeren over het belang van duurzaamheid, gezondheid en samenwerking met de natuur. We willen onze kennis en expertise delen en samenwerken met andere organisaties om een grotere beweging te creëren die zich inzet voor een duurzamere en gezondere wereld.

Tuingoedkoop draagt een steentje bij, jij ook?

Wil jij je steentje bijdragen aan een duurzame toekomst voor onze planeet en de volgende generaties? Meld je dan nu aan voor ons scholenproject Natuurlijk Ontwikkelen! Dit project is bedoeld voor basisscholen en biedt een educatief programma waarbij kinderen op een leuke en interactieve manier leren over de natuur, gezondheid, creativiteit en duurzaamheid.

Met dit project willen we kinderen bewust maken van de impact die onze keuzes hebben op het milieu en leren hoe we op een verantwoorde manier om kunnen gaan met de natuurlijke hulpbronnen van onze planeet. Door samen te werken met de natuur en elkaar leren kinderen niet alleen waar hun voedsel vandaan komt, maar ontwikkelen ze ook belangrijke sociale vaardigheden en leren ze op een speelse wijze over duurzaam ondernemerschap.

Dus, ben jij een school die de volgende generatie wil inspireren om op een duurzame manier te leven? Meld je dan nu aan voor ons scholenproject Natuurlijk Ontwikkelen en help mee aan een betere toekomst voor onze planeet!

*De aanleg van moestuinen is geen noodzaak, er zijn meerdere opties om buiten te kweken. 
 
Heb je interesse of wil je meer weten over het project?  
U kunt ons per mail bereiken: 
info@tuingoedkoop.nl
 

Meer weten over Natuurlijk Ontwikkelen?

Wil je meer weten over ons geweldige project Natuurlijk Ontwikkelen en wat wij kunnen betekenen voor jouw school of gemeenschap? Neem dan gerust contact met ons op! Wij komen graag bij je langs om meer te vertellen over ons lesprogramma en de verschillende manieren waarop we kunnen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Volg ons ook op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en foto's te zien van ons project in actie.

Op onze website kun je bovendien veel informatie vinden over zaaien en kweken, met handige tips en trucs om zelf aan de slag te gaan. Dus waar wacht je nog op? Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jouw school of gemeenschap kunnen helpen om te groeien en bloeien!