Haagplanten

Haagplanten

Haagplanten worden doorgaans verkocht met blote wortel, dit drukt de prijs maar is uiteraard seizoensgebonden. Bij blote wortel is de ideale plantperiode vanaf half oktober tot aan de eerste vorstperiode. Ook vanaf het vroege voorjaar, na de vorst, tot eind maart kan je deze aanplanten.

Plantbussels worden geleverd in een verpakking die de wortels tegen uitdroging beschermt. Bussels kunnen ook tijdelijk samen worden ingekuild in afwachting van het aanplanten van de eigenlijke haag. Het bedekken van de wortels met aarde voorkomt zo uitdroging.

Haagplanten zijn te koop in verschillende maten. Een voorbeeld: maat 100-125 betekent dat de haagplanten bij aankoop tussen de 100 en de 125 cm groot zijn. Maten zijn er vanaf 40-60 tot 175+.

Het optimaal aantal planten per lopende meter wordt steeds weergegeven per soort en kan verschillen naargelang de plantenmaat. Veelal worden hagen in enkele of dubbele rijen aangeplant, uiteraard bekomt men bij een dubbele rij een dikker groenscherm en vraagt de aanplant anderhalf tot twee maal zoveel planten.