verf en beits

Hermadix Verf en Beits kopen met korting

 

De beste behandeling voor hardhout

Hardhout is een sterk houtsoort dat onbehandeld een jaar of twintig meegaat, maar onder invloed van het weer wel enorm vergrijsd. 

Als u de mooie, warme uitstraling die dit houtsoort van zichzelf heeft, wilt behouden dan moet u het voor gebruik behandelen met olie of beits. 

Hardhout komt uit de tropische regenwouden en wordt veel gebruikt voor schuttingen en buitenmeubelen.

 

De beste behandeling van Geïmpregneerd hout

Geïmpregneerd hout is van oorsprong zacht hout dat in de fabriek behandeld is met conserveringsmiddelen. Dankzij deze behandeling heeft onbehandeld geïmpregneerd hout (zonder beits) in het Nederlandse klimaat een levensduur van  zo’n 10 jaar.

De gebruikte conserveringsmiddelen verlengen de levensduur, maar voorkomen niet dat deze houtsoort onder invloed van regen, wind en zon na verloop van tijd grijs uitslaat en vies wordt. Door het hout te beitsen voorkomt u dit. Vraag altijd na of de beits die u wilt gebruiken goed hecht op geïmpregneerd hout. De meeste beitsen reageren namelijk negatief op de conserveringsmiddelen in het hout waardoor de beitslaag heel snel afbladdert. Hermadix beitsen zijn tegen de conserveringsmiddelen bestand en gaan gegarandeerd een geïmpregneerd houtleven lang mee. 

De beste behandeling van Steiger- en Douglas hout

Douglas en Larix zijn zachte houtsoorten die in het Nederlandse klimaat onbehandeld enkele jaar meegaan. Deze houtsoorten zijn van zichzelf vettig en hebben een warme rood, roze tekening. Het nadeel is dat ze onder invloed van wind, zon en regen extreem snel verkleuren waardoor die warme uitstraling verloren gaat. U kunt dit voorkomen door ze te behandelen met Douglas olie. Deze olie voedt het hout en is transparant waardoor de tekening van het hout zichtbaar blijft. 

De beste behandelingvoor vuren, grenen en overig hout

Vuren, Grenen en Steigerhout hebben in het Nederlandse klimaat een zeer korte levensduur. Als deze houtsoorten niet behandeld worden met verfbeits, verweren en verkleuren ze snel en zijn ze binnen 3 -5 jaar rijp voor de sloop. 

U kunt de levensduur van deze houtsoorten verlengen door verfbeits te gebruiken. Verfbeits heeft de uitstraling van verf, de indringing van beits en beschermt het hout maximaal tegen weersinvloeden. Bovendien behoudt het hout hiermee een mooie uitstraling.