Kruiden zaden goedkoop kopen

Kruiden zaden

Kruiden zijn over het algemeen erg gemakkelijk te kweken; zorg dat ze op goede grond en op een goede plaats worden gezaaid of geplant, verder hebben ze weinig verzorging nodig. Kruiden kunnen goed in moestuinen en in potten voor op het balkon of binnen in huis worden gekweekt. Voordeel van binnen kruiden kweken is dat je in de winter ook verse kruiden kunt gebruiken. Gebruik voor in potten en in huis bij voorkeur laag blijvende kruiden.

Kruidenzaden goedkoop online bestellen bij Tuingoedkoop.nl, groot online Tuincentrum van tuinartikelen en Zaden

Kruiden kweken op terras of balkon met een Kruiden Pyramide van Esschert design, of leuke kweekpotjes aan de schutting.

Tip:

Basilicum houdt niet van "natte voeten"

Bieslook houdt niet van te "droge voeten

 

Tip:

Kruiden kan je ook prima invriezen. Vul een ijsblokjesbakje met water. Doe de kruiden erin

en zet ze zoveel mogelijk onder water. Zet in de vriezer en later gelabeld in zakjes ompakken en weer in de vriezer.

Lekker en gemakkelijk voor in de winter.

 

Kruiden: natuurlijke smaakmakers!

Veel kruiden kunnen prima in potten worden geteeld. Zorg wel voor een goed afwatering door scherven aardewerk of grind onderin de pot te leggen. Eerst kleine plantjes maken en dan in pot verplanten zorgt voor een beter wordtelgestel. Bij voorkeur in de ochtend water geven i.p.v. in de avond. De planten nemen het vocht beter op en zijn dan weer droog voordat de zon ondergaat.

Hulpmiddelen bij het zaaien:

MiniKas met zweltabletten, Creëer uw eigen Groenten-, Bloemen- of Kruidenkasje in een handomdraai. Plaats na het zaaien het deksel omgekeerd op het bakje en open/sluit het luchtblad. Zo ontstaat een MiniKas met een klimaat waarin de zaadjes goed kunnen kiemen.

Vermiculite is een mineraal zaaimedium (magnesium), dat uitermate geschikt is voor de fijnere (en vaak duurdere) zaden. Vermucilite is een natuurproduct en bevat totaal geen ziektekiemen. Laat veel vocht toe en raakt het overtollige vocht ook snel kwijt door verdamping. Blijft ook zeer luchtig van structuur, wat erg belangrijk is voor de ontkieming.

Flessebroes maakt u in een handomdraai van uw plastic fles een gieter. Uitermate geschikt voor het water geven van uw pas gezaaide zaden, zaailingen en kleine stekjes. Niet alleen ideaal bij het water geven, tijdens het zaaien en stekken, maar ook leuk voor kinderen met een eigen tuintje. iedereen kan water geven met de Flessebroes.

 

 

 

Kijk ook eens naar: