Waarom een borderrand?

Waarom een borderrand?

 

Waarvoor gebruik je een borderrand?

De 2 belangrijkste redenen om een borderrand te plaatsen:

1. Een borderrand zorgt voor een mooie splitsing in de tuin voor bijvoorbeeld grind of de plantenborder en het gazon. Met een borderrand zorgt u op een flexibele wijze voor een natuurlijke grens in de tuin.

2.    Een borderrand is ook geschikt om een klein hoogteverschil op te vangen , bijvoorbeeld als de plantenborder iets hoger ligt dan de bestrating of het gazon

Hoe plaats je een borderrand?

Eenvoudig een borderrand plaatsen met deze 5 stappen:

  1. Bepaal de hoogte van de benodigde borderrand, u dient altijd minimaal 50% van de hoogte in te graven.

  2. Bepaal waar u de borderrand wilt plaatsen en meet de lengte op, zodat u de juiste hoeveelheid borderrand kunt bestellen.

  3. Maak op de plek waar de borderrand moet komen een sleuf waarin minimaal de helft van de hoogte van de borderrand kan worden ingegraven . Hiermee blijft de borderrand in de lijn zoals u hem plaatst

  4. Om te voorkomen dat de borderrand gaat kantelen verstevigt u de rand met bijpassende piketpaaltjes

  5. Vul de opening waar de borderrand in geplaatst is aan met grond, of een ander opvulmateriaal en druk het stevig aan. 

 

 Een borderrand is dus snel en eenvoudig te plaatsen.

Wijzigt na verloop van tijd uw tuinindeling? Dan kan de borderrand eenvoudig worden verwijderd en opnieuw worden gebruikt.

 

Borderranden langs de oprit van grind of klinkers (Borderfix).

Speciaal voor plaatsen met een zwaardere belasting gebruikt u de  dikkere borderranden van 14 of 19 cm hoog. Deze zijn ook verkrijgbaar in en rechte, strakke uitvoering.

Prijzen en afmetingen borderranden

De meest voorkomende hoogte van een borderrand is 15 cm hoog en is ideaal voor doorgangen, bloemperken, gazons, paden, en vijvers. Flexibele en rechte kunststof borderranden en aansluitende piketpaaltjes zijn te koop bij Tuingoedkoop.nl, bekijk hier het scherpst geprijsde borderrand assortiment van Nederland.