Natuurlijk Ontwikkelen

Natuurlijk Ontwikkelen

2021 hebben wij (Manuel & Tristan) het duurzame scholenproject Natuurlijk Ontwikkelen opgezet, hier vertellen we je graag meer over:

 

We willen ons met het ondernemen inzetten voor mens, dier en planeet. Door het overnemen van TuinGoedkoop.nl zijn we in aanraking gekomen met het zaaien en kweken van je eigen groente en fruit. We keken elkaar aan en zeiden ''Eigenlijk is het toch heel gek dat we hier zo weinig van af weten?'' Vanaf dat moment zijn wij gestart met het ophalen van de kennis over zaaien en kweken bij de oudere generaties, om het vervolgens in een nieuw jasje te steken voor de nieuwe generatie. Uiteindelijk vormde dat zich dit tot ons lesprogramma Natuurlijk Ontwikkelen.

Wat is ons doel?

Met het project Natuurlijk Ontwikkelen willen we met name jongeren in verbinding brengen met de natuur, elkaar en zichzelf. Wij doen dit door middel van gastlessen en het kweken van hun eigen groente en fruit. Met dit project leren we op een leuke manier: 

 • Hoe de natuur ons eten laat groeien.
 • Samen te werken met de natuur en elkaar om tot een mooie oogst te komen. 
 • Wat is biodiversiteit? En wat kan je hier zelf aan bijdragen. 
 • Waarom zijn groente en fruit gezond?  
 • Op een creatieve wijze de werking van de natuur onderwijzen

Door kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met de natuur, gezondheid en creativiteit geloven wij in een gezonde toekomst. Er moet veel gebeuren in de wereld om de balans met de natuur weer te herstellen, er worden maar liefst 1 miljoen levenssoorten met uitsterven bedreigd. Maar het is nog niet te laat! Omdat we het moeten hebben van onze nieuwe generaties is dit een stap in de juiste richting. Wat wij na een jaar Natuurlijk Ontwikkelen hebben meegekregen is dat kinderen enthousiast worden van het onderwerp, en er graag over leren. Een project waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.  


 

Onze passie ligt binnen voeding, leefstijl, coaching, en ontwikkeling. Wij delen graag onze kennis met de jongere generatie, op een speelse wijze om het belang van een gezonde leefstijl op jonge leeftijd al mee te kunnen geven.

 

 
 
In het schooljaar 2021-2022 heeft Bassischool De Erasmus in Alkmaar ons de kans gegeven dit project met hun te ontwikkelen, een buitenkans waar we ze erg dankbaar voor zijn. Het project (De Erasmoestuin) is enorm aangeslagen en de kinderen zijn blij, betrokken en enthousiast. Ondanks dat de natuur zich soms liet kennen is het geslaagd. Het viel ons op hoe graag kinderen over deze onderwerpen willen leren, het lijkt ons fantastisch om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken met Natuurlijk Ontwikkelen

In het educatietraject hebben wij verschillende pijlers die worden behandelt in het lesprogramma:

 • Verbinden/samenwerken
 • Ondernemen
 • Kunst/creativiteit
 • Gezondheid
 • Duurzaamheid
 • Samenwerken met de natuur 

Meer weten over hoe deze onderwerpen verwerkt zijn in het lesprogramma? Neem gerust contact met ons op.

 
 
  

De Erasmus heeft gekozen voor de aanleg van moestuinen op het schoolplein*, zij hebben besloten zaaien en kweken tot een vast onderdeel van het lesprogramma te maken. Een prachtige keuze!  

Voor meer beelden kun je gerust een kijkje nemen op ons Instagram account: @tuingoedkoop.nl

 
*De aanleg van moestuinen is geen noodzaak, er zijn meerdere opties om buiten te kweken. 
 
Heb je interesse of wil je meer weten over het project?  
U kunt ons per mail bereiken: 
 
info@futuregardening.nl


We komen graag langs om er meer over te vertellen!

 

 

Bron: TuinGoedkoop.nl