Wij staan voor je klaar    072-2038105

  • Levering 1-2 werkdagen in NL en BE
  • Betalen na ontvangst mogelijk tot 200,-
  • Vanaf € 25,- gratis bezorging (in NL)

Natuurlijk Ontwikkelen

Natuurlijk Ontwikkelen

Eind 2021 hebben wij (Manuel & Tristan) het duurzame scholenproject Natuurlijk Ontwikkelen opgezet, hier vertellen we je graag meer over:

 

We willen ons met het ondernemen inzetten voor mens, dier en planeet. Door het overnemen van Tuingoedkoop.nl zijn we in aanraking gekomen met zaaien en kweken van je eigen groente en fruit. We keken elkaar aan en zeiden ''Eigenlijk is het toch heel gek dat we hier zo weinig van af weten?'' Dan kom je erachter dat nog maar weinig mensen zich hiermee bezighouden, met name de jongere generaties. En dat is zonde, want het is niet alleen heel leerzaam maar ook supergezond en leuk om te doen! Dus dachten wij hoog tijd om de kennis over het kweken op te halen bij de oudere generaties en te verbinden met de nieuwe!  

Wat is ons doel?

Met het project Natuurlijk Ontwikkelen willen we met name jongeren in verbinding brengen met de natuur, elkaar en zichzelf. Wij doen dit door middel van gastlessen en het kweken van hun eigen groente en fruit. Met dit project leren we op een leuke manier: 

  • Hoe de natuur ons eten laat groeien.
  • Samen te werken met de natuur en elkaar om tot een mooie oogst te komen. 
  • Wat is biodiversiteit? En wat kan je hier zelf aan bijdragen. 
  • Waarom zijn groente en fruit gezond?  

Door kinderen op jonge leeftijd in aanraking te brengen met deze factoren geloven wij in een mooie toekomst. Er moet veel gebeuren in de wereld om de balans met de natuur weer te herstellen, er worden maar liefst 1 miljoen levenssoorten met uitsterven bedreigd. Maar het is nog niet te laat! Omdat we het grotendeels moeten hebben van onze nieuwe generaties is dit een stap in de juiste richting. Kinderen willen hier maar al te graag over leren en worden er erg enthousiast van. Een project waar ze de rest van hun leven profijt van zullen hebben.  

 
 
Doordat wij dagelijks bezig zijn met voeding en leefstijl hebben we veel kennis in huis over gezond leven en eten. We vinden het leuk om onze kennis hierover te delen in Natuurlijk Ontwikkelen. Door het zelf kweken van groente en fruit gaan kinderen het leuker vinden om het te proeven en ontdekken. Dit kan ze al vroeg doen aanzetten gezond te gaan eten. 

 
 
in het schooljaar 2021-2022 heeft Bassischool De Erasmus in Alkmaar ons de kans gegeven dit project met hun te ontwikkelen, een buitenkans waar we ze erg dankbaar voor zijn. Het project (De Erasmoestuin) is enorm aangeslagen en de kinderen zijn blij, betrokken en enthousiast. Ondanks dat de natuur zich soms liet kennen is het nu al geslaagd. Het viel ons op hoe graag kinderen over deze onderwerpen willen leren, het lijkt ons fantastisch om zoveel mogelijk kinderen te kunnen bereiken met Natuurlijk Ontwikkelen.   
 
 
 

De Erasmus heeft gekozen voor de aanleg van moestuinen op het schoolplein*, zij hebben besloten zaaien en kweken tot een vast onderdeel van het lesprogramma te maken. Een prachtige keuze!  

Voor meer beelden kun je gerust een kijkje nemen op ons Instagram account: @tuingoedkoop.nl

 
*De aanleg van moestuinen is geen noodzaak, er zijn meerdere opties om buiten te kweken. 
 
Heb je interesse of wil je meer weten over het project?  
Je kunt ons telefonisch of per mail bereiken: 
 
info@tuingoedkoop.nl
072-2038105 
 
We komen graag langs om er meer over te vertellen!

 

 

Bron: Tuingoedkoop.nl