Terug naar de basis met Buitenkoken

Terug naar de basis met Buitenkoken

Beleef het Buitenkoken

Als we het in Nederland over buiten koken hebben denken we al snel aan barbecueën. Dit kennen we ondertussen wel, laten we eens een stapje terug nemen naar de basis, gezellig rondom een vuur zorgen voor elkaars warmte en eten. De een verzameld hout, er wordt eten gehaald, er wordt voor vuur gezorgd, iemand snijdt de groenten, zo zijn er genoeg taken om het samen te laten slagen. Het vuur en de samenwerking zorgen voor een warme sfeer en verbinding. Na het eten kun je heerlijk uitbuiken en nagenieten met een drankje, zo zit je voor je het weet uren bij het vuur en maak je van de avond een beleving die je niet snel meer vergeet.

Wanneer kun je buiten koken?


Door de warmte van het vuur kun je het hele jaar door buiten koken maar persoonlijk vindt ik het op de wat warmere dagen en avonden het fijnst. Denk bijvoorbeeld aan lekker op het strand, bij het kamperen met de kampvuurkookset, in de achtertuin met het gezin of een pan chocomel aan een driepoot langs de schaatsbaan, het kan allemaal!


Hoe kook je buiten?

Je kunt buiten koken boven een vuurschaal met een driepoot speciaal voor op de vuurschaal of open vuur. Een driepoot zijn drie stokken met een ketting in het midden waar je een kampvuurpot aan kunt hangen. Of met deze kleine pannenkoekpan, uitermate geschikt voor pannenkoeken maar uiteindelijk is het gewoon een pannetje waar je alles in kunt klaar maken. Doe hier je gerecht in en houd hem boven het vuur. Het nieuwe gourmetten! Ook hebben we deze unieke pizzabakplaat die je boven het vuur kan plaatsen om je eigen heerlijke pizza mee te maken. Geen zin in pizza? Dan maak je er gewoon een grote bakplaat van! Zo kun je makkelijk buiten koken.

Wat kun je buiten koken in de kampvuurpot? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Soep
  • Goulash
  • Stoofpotten
  • Groente
  • Chocomel
  • Glühwein

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. En als je uitgegeten bent maar nog trek hebt in wat zoets is er deze marshmallowpin, prik je marshmallows aan de vork en smelten maar. Genoeg opties dus!