Verrijk je tuin, balkon of terras met een waterornament

Verrijk je tuin, balkon of terras met een waterornament

De Acqua Arte Waterornamenten sets van Ubbink

Bekijk hier onze ruime keuze aan waterornamenten in alle stijlen voor zowel in de tuin, op het terras of zelfs op het balkon. De accessoires van alle acqua arte sets zijn zo op elkaar afgestemd, dat u verzekerd bent van een optimale werking.

De producten uit het Acqua arte-programma zijn inclusief toebehoren:

  • afdekplaat
  • pomp
  • decoratie-element
  • het complete aansluitmateriaal.

De pompen, en bij veel sets ook de ledverlichting, zijn producten met een VDE-kwaliteitskeurmerk.

De aanleg is kinderspel met de uitvoerige installatiehandleiding!

Waarom een waterornament?

Een waterornament is niet alleen mooi om te zien maar het water geeft leven aan je tuin, door het stromende verse water worden insecten en vogels aangetrokken, die kunnen genieten van drinkwater en een wasbeurt. Ook zorgt het geluid van stromend water voor een rustgevend gevoel. Kortom het verrijkt niet alleen de sfeer maar ook de biodiversiteit, een win win situatie. Veel mensen kiezen voor een vijver maar dat is niet altijd mogelijk, het kan te gevaarlijk zijn voor kinderen of het onderhoud is te veel werk. Een waterornament vereist minder onderhoud en is veilig voor kinderen, zo kun je de tuin alsnog verrijken met water! Doordat waterornamenten een pomp en eigen waterreservoir hebben kunnen ze zelfs op het balkon geplaatst worden.

Hoe werkt een waterornament?

Een waterornament heeft dus een eigen waterreservoir of wordt op een fonteinbassin geplaatst die je kunt ingraven of bedekken met een stapel stenen of keien. De fonteinbassin dient als waterreservoir waaruit het water door het ornament wordt gepompt en vervolgens weer terugstroomt in hetzelfde reservoir, zo blijft het water rondcirculeren in het ornament. Beschik je over een vijver? Dan kun je met een pomp de vijver als het waterreservoir gebruiken.

Wat moet je onderhouden aan een waterornament?

Een waterornament heeft minder onderhoud nodig dan een vijver maar dat betekent niet minder vaak. Zorg ervoor dat je het water regelmatig ververst, als het eenmaal vervuild is blijft het door het ornament en onderdelen gepompt worden. Wat kan leiden tot:

  • groene aanslag
  • stank
  • kapotte onderdelen.

Toch stank, groene aanslag of kapotte onderdelen? Geen probleem, maak het ornament schoon met de daarvoor bedoelde schoonmaakmiddelen en een zachte borstel. Bij kapotte onderdelen bieden we na de aankoop twee jaar garantie!